Mei Tai Bebe

Azi a fost cam intunecat afara, a batut si vantul dimineata, parca statea sa ploua, iar vremea asta mi-a dat starea aceea pe care-o ai in asteptarea toamnei!

N-aveam mere sa pun la copt (merele romanesti sunt pe cale de disparitie la acest moment) insa am gasit pe un blog drag mie Eco Mami o reteta inedita de magiun de prune fara zahar! Dupa descrierea de-acolo…aveam apa-n gura la propriu! Asa ca in piata m-am decis ce voi face pentru desert: magiun de casa inedit, de prune, fara zahar!
Am luat 2 kilograme de prune care nu m-au multumit pe deplin, le-as fi vrut mai coapte, mai dulci…. pe care le-am spalat, curatat si apoi le-am scos samburii! Asa cum am citit in reteta, am pus prunele fara samburi intr-un vas yena si le-am stropit cu zeama de la o lamaie! Aaaaa dar nu am pus chiar 2 kilograme…am mai lasat si pentru degustat asa crude! Amaliei ii plac mult! Sa zic…1,5 kilograme tot au mai ramas pentru magiunul meu!
Buun…asadar stropite cu zeama de la o lamaie (eu am adaugat si coaja unei jumatati de lamai, taiata in particele nici prea mari nici prea mici, asa cat sa-ti placa atunci cand dai de ele si le simti parfumul dar si textura diferita de a prunelor) le-am bagat la cuptorul incins! Nu le-am scos pana nu si-au lasat ele sucul!
Mirosul pe care l-am avut in casa a facut toti banii dar sa vedeti ce gust deosebit are! Noua ne place mult! E putin acrisoara poate pentru ca si prunele n-au fost din alea foarte coapte si dulci! Insa varianta asta fara zahar ma coafeaza de minune!
Abia astept si reactia Amaliei maine, la micul dejun!
Poftiti si voi la degustat!

Magiun de prune, fara zahar Ancuta Ce-am mai gatit azi,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Azi a fost cam intunecat afara, a batut si vantul dimineata, parca statea sa ploua, iar vremea asta mi-a dat starea aceea pe care-o ai in asteptarea toamnei! N-aveam mere sa pun la copt (merele romanesti sunt pe cale de disparitie la acest moment) insa am gasit pe un blog...
<a href="http://i993.photobucket.com/albums/af60/ancuta_anca_album/SAM_1335.jpg" target="_blank"><img src="http://i993.photobucket.com/albums/af60/ancuta_anca_album/SAM_1335.jpg" alt="Mei Tai Bebe" width="300" height="275" border="0" /></a> Azi a fost cam intunecat afara, a batut si vantul dimineata, parca statea sa ploua, iar vremea asta mi-a dat starea aceea pe care-o ai in asteptarea toamnei! <span id="more-1764"></span>N-aveam mere sa pun la copt (merele romanesti sunt pe cale de disparitie la acest moment) insa am gasit pe un blog drag mie <a title="Magiun fara zahar - reteta a la Eco Mami" href="http://ecomami.wordpress.com/2010/09/28/magiun-de-prune-fara-zahar-sau-conservanti/" target="_blank">Eco Mami</a> o reteta inedita de magiun de prune fara zahar! Dupa descrierea de-acolo…aveam apa-n gura la propriu! Asa ca in piata m-am decis ce voi face pentru desert: magiun de casa inedit, de prune, fara zahar! Am luat 2 kilograme de prune care nu m-au multumit pe deplin, le-as fi vrut mai coapte, mai dulci…. pe care le-am spalat, curatat si apoi le-am scos samburii! Asa cum am citit in reteta, am pus prunele fara samburi intr-un vas yena si le-am stropit cu zeama de la o lamaie! Aaaaa dar nu am pus chiar 2 kilograme…am mai lasat si pentru degustat asa crude! Amaliei ii plac mult! Sa zic…1,5 kilograme tot au mai ramas pentru magiunul meu! Buun…asadar stropite cu zeama de la o lamaie (eu am adaugat si coaja unei jumatati de lamai, taiata in particele nici prea mari nici prea mici, asa cat sa-ti placa atunci cand dai de ele si le simti parfumul dar si textura diferita de a prunelor) le-am bagat la cuptorul incins! Nu le-am scos pana nu si-au lasat ele sucul! Mirosul pe care l-am avut in casa a facut toti banii dar sa vedeti ce gust deosebit are! Noua ne place mult! E putin acrisoara poate pentru ca si prunele n-au fost din alea foarte coapte si dulci! Insa varianta asta fara zahar ma coafeaza de minune! Abia astept si reactia Amaliei maine, la micul dejun! Poftiti si voi la degustat!